АЦЕРОЛА
ПОЛЕЗНИ ДЕЙСТВИЯ:
Укрепва имунната система и устойчивостта на организма към прегаряне, умора и зимни неразположения.
ОПИСАНИЕ:
Ацерола е плод на черешовото дърво ацерола, което може да достигне до 6 м височина и се среща главно в тропиците на Южна Америка. Ацеролата е яркочервен плод, наподобяващ череша, който е с диаметър от 1 до 2 см. Той е един от най-добрите естествени източници на витамин С, със средно 1800 mg на 100 g плод. Това е 40 пъти повече от един портокал, поради което се препоръчва за борба с хроничната умора и за повишаване на издръжливостта. Той укрепва естествените защитни сили на организма и ограничава ефектите на клетъчното стареене, а съдържащият се в него витамин С помага на организма да усвоява желязото. Ацеролата е и един от плодовете с най-високо съдържание на витамини В6, В1, В2 и А. Тя е пълна с флавоноиди и каротеноиди, което я прави антиоксидантен плод за здравословно и балансирано хранене.
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ?
Днес ацерола, известна още като барбадоска или западноиндийска череша, се отглежда основно в Бразилия. В продължение на много години жителите на Южна Америка използват ацерола в традиционната медицина като естествено противовъзпалително средство за лечение на треска и свързани с нея проблеми.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:
Докладвани са малко странични ефекти от употребата на ацерола.
СЪДЪРЖА СЕ В: